Nederland

Nederland is veelzijdig en afwisselend om te lopen. Er zijn enkele veelgebruikte wandelsites waarop tochten te vinden zijn. De volgende sites bezoek ik regelmatig om inspiratie op te doen.

_MVD7396

Algemene wandelsites:

www.wandel.nl Website van wandelbond KNWB. Hier staan veel georganiseerde wandelingen van aangesloten wandelverenigingen op. De tocht wordt alleen op die betreffende dag/dagen uitgezet en gemarkeerd.

www.wandelzoekpagina.nl  Hiervoor is een abonnement nodig. Dat kost 12,50 per jaar en wordt niet automatisch verlengd. Daar kun je honderden wandelingen met kaart en beschrijvingen downloaden. Met name de Groene Wissels, Trage Tochten en de routes van Adrie Raijmakers zijn er te vinden.

www.wandelnet.nl Hier staat veel informatie over NS-wandelingen en Lange Afstands Wandelpaden.

Klikprintenwandel.nl  Website van Adrie Raijmakers. Hij stelt zelf (en in samenwerking met enkele andere routebouwers) routes samen en stelt kaart en beschrijvingen beschikbaar op zijn website.

www.wandelgidszuidlimburg.com

www.routebureaulimburg.nl Bevat vele knooppuntennetwerken van Limburgse gemeenten. Je kunt hier zelf je route uitstippelen en eventueel printen, een wandelkaart is niet nodig.

Websites van organisaties met wandeltochten

www.natuurmonumenten.nl De wandelroutes van natuurmonumenten gaan door gebieden die door natuurmonumenten beheert. Het zijn vaak kortere routes van 2 tot 10 kilometer, en een enkele uitschieter naar maximaal 15 kilometer. Ze zijn vrijwel altijd gemarkeerd.

www.staatsbosbeheer.nl Dit zijn ook vaak kortere routes van 2 tot 10 kilometer. Soms zijn ze wel met elkaar te combineren. Vrijwel altijd zijn ze gemarkeerd. Vaak geschikt voor kinderen vanwege de kortere afstand. Er staat bij de routes vermeld of de hond mee kan.

Elke provincie of streek heeft wel zijn eigen natuurbeschermingsorganisatie. Sites die ik regelmatig gebruik zijn die van Brabants Landschap en Geldersch Landschap & Kastelen.

Site van collega blogger:

www.wandelvrouw.nl Blog van Bregje Schipper

20180626_123802
 

Wandelroutes Noord-Brabant

 

20180626_133240
 

Wandelroutes Limburg

 

20180821_122905
 

Wandelroutes Gelderland

 

P1080600
 

Wandelroutes Friesland