Over Lara

Van de Peel naar Verweggistan en weer terug

Als kind zwierf ik al door de Peel. Later kwamen de trektochten met volle bepakking in het buitenland. Zo heb ik de Alpenpassroute gelopen in Zwitserland, een 350 kilometer lange tocht van het oostenlijke Sargans dwars over alle alpenpassen naar het westelijke Montreux. Later volgden onder andere de Inca-trail in Ecuador en mijn huwelijksreis was de Laugavegur, een week met volle bepakking en proviand al kamperend in de koude maar overweldigende landschappen van IJsland.

Maar het meeste loop ik uiteraard toch in Nederland, en het grensgebied met België en Duitsland. De Peel heb ik inmiddels verruild voor de Brabantse Kempen, maar ook daar is het prima vertoeven.

Met Lara Loopt wil ik je graag nieuwe ideeën geven en inspireren om zelf te gaan lopen.  en leuke adresjes en plaatsen te bezoeken.

Wandelmaatje

Lara is mijn Zwitserse witte herder. Sinds vorig jaar mijn wandelmaatje. Altijd beschikbaar en moppert nooit als baas de wandelschoenen aantrekt. De blog gaat over wandelen, maar het lopen met een hond, Lara’s belevenissen en benodigdheden komen daarbij wel aan bod.

Honden zijn op veel plaatsen niet meer welkom. Op deze blog wil ik juist aandacht geven aan waar de viervoeters wel mogen komen. Ik zoek uit waar hondvriendelijke horeca te vinden is, en speur naar tochten met een losloopgebied.

Dat neemt niet weg dat ook ik wel eens zonder hond loop. Ook die tochten vind je op Laraloopt. Het is dus zeker geen site voor uitsluitend hondenliefhebbers, maar een blog voor twee- èn viervoeters.

P1060842
Lara drie weken oud

Mijn naam is Marjo. Ik woon met man en twee kinderen, een rode kater en witte hond in Veldhoven.

Heb je een tocht gelopen? Of heb je zelf een idee voor een mooie tocht? Laat het me weten. Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn!

Marjo en Lara