Wandelen met de hond

Wandelen met je viervoeter

Je hond vindt niets leuker dan er met de baas op uit te gaan. Op deze pagina vindt je geschikte tochten waar je je hond mee kan nemen, tochten met losloopgebieden of waar je hond kan zwemmen. Zo wordt wandelen nóg leuker.

20180623_154505

 

Honden los

Er is nogal wat verwarring over waar een hond wel of niet los mag. Dat komt omdat elke gemeente zijn eigen beleid daarin maakt. In de basis zijn de regels eenvoudig:

  • Binnen de bebouwde kom moet de hond aan de lijn en geldt er een opruimplicht, tenzij de gemeente het gebied als losloopgebied heeft aangemerkt of het veld heeft aangewezen als honden(poep)veld.
  • Buiten de bebouwde kom mag de hond los en geldt er geen opruimplicht tenzij de gemeente dit in de plaatselijke verordening anders heeft geregeld.

Dit laatste brengt nogal wat verwarring met zich mee. Want in veel gemeentes mag de hond in het buitengebied dus los, maar bij velen ook niet. In feite moet je dus per gemeente bekijken wat wel en niet kan. En niet alle gemeentes hebben die regels duidelijk op internet staan (zoals Veldhoven….) Maar het is dus niet zo dat honden alleen in losloopgebieden los mogen. Wel blijf je als eigenaar altijd verantwoordelijk voor het gedrag van je hond en mag hij geen gevaar opleveren voor anderen.

Websites over losloopgebieden en losloopstranden

www.puppyplaats.nl

www.doggydating.nl

www.doggo.nl

www.uitgelatenhond.nl

www.natuurenbos.be

20180819_141903
 

Wandelroutes geschikt voor honden

 

20170506_115712
 

Wandelroutes met losloopgebied

 

P1080478
 

Wandelroutes met zwemgelegenheid